Глава BMW заявив про важливість збереження виробництва ДВЗ

Глава BMW заявив про важливість збереження виробництва ДВЗ

15 квітня 2022
0

На флагманському підприємстві в Німеччині компанія BMW припинить випускати ДВЗ вже до 2024 року, хоча аналогічна діяльність буде збережена в Австрії та Великій Британії. Компанія буде готова до повної заборони продажів машин з ДВЗ у Європі вже до 2030 року, довівши частку електромобілів марки на світовому ринку до 50%. І все ж таки, для ДВЗ на ринку ще довго залишатиметься місце, як вважають у BMW.

Відповідні заяви на одному із заходів у Нью-Йорку зробив генеральний директор компанії Олівер Ціпсе (Oliver Zipse). За його словами, надмірне захоплення переходом на електротягу є небезпечним тим, що автовиробник потрапляє в залежність від кількох країн і ризикує своїм економічним благополуччям. По-перше, основна частина сировини для тягових батарей для електромобілів поставляється з Китаю. Залежність від ринків кількох країн визначатиметься у законодавчій забороні на продаж машин із ДВЗ після певної дати на ринках кількох регіонів.

По-друге, електромобілі в найближчому майбутньому залишаться дорогим задоволенням, і якщо клієнт не зможе купити собі електромобіль, він або буде змушений їздити на старіючій машині з ДВЗ нескінченно, або купити собі нову. Компанії, які не пропонуватимуть нові автомобілі з ДВЗ, змушені будуть поступитися місцем на ринку своїм конкурентам.

Як вважає глава BMW, ціни на сировину для акумуляторів та енергоносії навряд чи відкотяться до колишніх рівнів після усунення кризових явищ в економіці. Це потрібно враховувати, плануючи подальшу міграцію з ДВЗ на електротягу. Економіка у цій сфері може мати на промисловість навіть більший вплив, ніж екологія. Автовиробникам доведеться підвищувати ефективність своєї діяльності, більше уваги приділяти вторинній переробці матеріалів, а також створювати ефективніші двигуни внутрішнього згоряння для обслуговування тих ринків, де ситуація з доступністю електромобілів буде далекою від бажаної.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація