GM готує до запуску у виробництво мінівен без керма

GM готує до запуску у виробництво мінівен без керма

11 вересня 2023
0

Компанія Cruise, як повідомляється, вже за кілька днів отримає дозвіл в США від NHTSA на виробництво власного мінівена з п'ятим рівнем автономності. Остаточне схвалення державного регулятора необхідне для початку виробництва машини.

Зазначимо, що електромобіль Cruise Origin не матиме керма. Origin виглядає як компактний мінівен і містить шість сидінь для пасажирів, які стоять обличчям одне до одного, а також жодних орієнтованих на людину органів керування автомобілем. Cruise для сертифікації використав змінений тестовий автомобіль від своєї материнської компанії, GM, який спочатку міг дозволити людині-оператору бути на борту.

«Згідно з тим, що ми почули від NHTSA, ми знаходимось за кілька днів до останнього схвалення регулятора, яке дозволить нам розпочати виробництво та майже негайно почати випускати ці транспортні засоби на дорогу», - заявив генеральний директор компанії Кайл Фогт.

Якщо Фогт правий, виробництво Origin розпочнеться на заводі GM Factory Zero в Хамтрамку, штат Мічиган. Ймовірно, перший час експлуатація новинки буде розгорнута в Сан-Франциско, де Cruise отримав державний дозвіл на керування автономними транспортними засобами у якості роботизованого таксі.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація