GM підтвердив розробку електричного Cadillac Escalade

GM підтвердив розробку електричного Cadillac Escalade

05 грудня 2022
0

Президент американського концерну Марк Ройсс заявив, що новинка називатиметься Escalade IQ. Довгобазний позашляховик на електротязі отримає ім'я Escalade IQL. Топ-менеджер пообіцяв, що «батарейний» Escalade «виявиться на вершині дизайну». Роботу над зовнішністю та технікою конструктори практично завершили. Наразі General Motors готується до виробництва флагмана.

Назва Escalade EQ вибрано для наступності з вже існуючими електрокарами - кросовером Lyriq і ліфтбеком Celestiq. Також зареєстровані дві абсолютно нові моделі зі схожим неймінгом - Vistiq і Lumistiq.

Американські журналісти стверджують, що за технікою Escalade IQ буде уніфіковано з GMC Hummer EV, тобто «спорідненість» з однойменним паливним позашляховиком виявиться мінімально. За попередніми даними, навіть базова версія зможе проїжджати без підзарядки щонайменше 400 миль (640 кілометрів).

Марк Ройс оригінально прокоментував особливості Escalade IQL. Топ-менеджер по суті пообіцяв «інноваційний спосіб подовження», тобто не йдеться про банальне «розтягування» рами та збільшення заднього звиса.

Cadillac вже пообіцяв, що саме Escalade останнім відмовиться від бензинових двигунів, причому захід сонця традиційних моторів запланований до 2030 року. Очевидно, що електричний та традиційний позашляховики якийсь час випускатимуться паралельно.

Джерело: GM Authority

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація