Голова Volkswagen, який пропонував домовлятися з Росією, несподівано йде у відставку

Голова Volkswagen, який пропонував домовлятися з Росією, несподівано йде у відставку

23 липня 2022
1

Volkswagen несподівано звільнив свого генерального директора Герберта Дісса. З 1 вересня його змінить Олівер Блуме із Porsche, повідомляється у пресрелізі компанії.

Компанія не вказала причину звільнення Дісса, але, за даними джерел Reuters, на зміні керівника наполягав основний бенефіціар - сім'я Порше-Пієх.

«Дісс був невиправним. Він суттєво змінив Volkswagen - на краще. Але його комунікаційні здібності були жалюгідними», - сказало одне з джерел агентства.

Дісс очолив групу Volkswagen після «дизельгейту» і розвернув компанію в сторону електромобілів. Він казав, що VW зможе обігнати Tesla за обсягом продажу вже до 2025 року.

У травні Герберт Дісс спровокував дипломатичний скандал, закликавши Євросоюз домовлятися з Росією шляхом переговорів заради економіки, за що був нещадно розкритикований українськими дипломатами.

«У Києві люди воліли би, щоб генеральний директор VW звернувся до президента Путіна особисто, людини, яку він добре знає, і людини, яка розв’язала цю руйнівну війну проти народу України», - сказав тодішній посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Це не перший раз, коли голова Volkswagen потрапляє у скандал через свої слова. У 2019 році йому довелося вибачатися за фразу «Ebit macht frei» («Прибуток зробить вас вільними»).

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/oliver-blume-follows-herbert-diess-as-chairman-of-the-board-of-management-of-the-volkswagen-group-15073

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

deavy  

Нічого, тепер стане генеральним директором """"москвича""""

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація