Гоночний болід Ferrari «засвітився» на автомагістралі в Чехії

Гоночний болід Ferrari «засвітився» на автомагістралі в Чехії

15 серпня 2022
0

У Чехії помітили рідкісний гоночний болід Ferrari. Автомобіль зафільмували не на автодромі «Формули-1», а на звичайній міжміській автомагістралі. 

Яскраво-червоний болід помітили на трасі D4 між містами Пршибрам і Добржиш. Незвичайне авто змогли ідентифікувати - виявилося, що це не справжній Ferrari та навіть не болід «Формули-1».

З'ясувалося, що на дорогу виїхав Dallara GP2/08 у кольорах Ferrari. Такі авто у 2008-2010 роках змагалися в серії GP2, яку вважають останньою сходинкою перед «Формулою-1» (зараз чемпіонат перейменували на «Формулу-2»).

Болід не набагато повільніший за «Формулу-1». Dallara GP2/08 оснащений 4,0-літровим двигуном V8 від Renault потужністю 620 к.с. і важить лише 688 кг, тому легко розвиває швидкість 300 км/год.

Гоночний автомобіль привернув увагу не лише інших учасників дорожнього руху, а й патрульної поліції. Справа в тому, що експлуатація таких машин на дорогах загального користування заборонена.

Правоохоронці спробували зупинити авто, але просто не змогли його наздогнати. Оскільки на боліді не було номерів, а водій був у шоломі, то його особу встановити не вдалося. Dallara GP2/08 уже не вперше їздить чеськими трасами, і поліція просить допомогти з пошуком порушника.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація