Гоночний Lotus Emira GT4 дебютував з мотором Toyota

Гоночний Lotus Emira GT4 дебютував з мотором Toyota

16 травня 2022
0

Компанія Lotus повертається до гоночної серії GT4 після недовгої відсутності з трековою версією купе Emira. Однак якщо для спорткара, призначеного для звичайних доріг, можна вибрати один з двох моторів - дволітрову турботвірку AMG або двигун V6 від Toyota, - то для гоночної Emira буде доступний лише останній, хоч і суттєво доопрацьований. У 3,5-літрової тойотівської шістки інший нагнітач, система змащування з сухим картером і блок управління Motec, хоча потужність залишилася колишньою і становить 406 кінських сил, як і у дорожнього купе.

Мотор V6 від Toyota працює в тандемі із шестиступінчастою секвентальною коробкою Xtrac з підрульовими перемикачами та диференціалом підвищеного тертя. Серед інших особливостей гоночної Emira - шасі з оригінальною двоважелевою підвіскою, регульоване АБС Bosch Motorsport, регульовані амортизатори Ohlins, 18-дюймові ковані диски з шинами Pirelli, омологований FIA каркас безпеки, а також 96-літровий паливний бак та автоматоматична система пажаротушіння.

Кузов, який зовні повторює дорожній Lotus Emira, повністю виготовлений з легких композитних матеріалів, а «суха» вага спорткара становить 1,3 тонни, тобто він на 145 кілограмів легший за звичайну Emira. Динамічні показники не наводяться.

За гоночну Emira попросять 165 тисяч фунтів стерлінгів (без податків). Для сезону 2022 Lotus збирається випустити обмежену кількість машин, а в 2023-му збільшити обсяги, якщо буде попит.

Emira будуть у британському Норфолку. Якщо говорити про дорожню версію спорткара, то її тираж складе 4,8 тисячі екземплярів на рік. Базова вартість купе складе близько 65 тисяч фунтів стерлінгів, а основним конкурентом моделі на ринку стане Porsche 718 Cayman.

Джерело: Lotus

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація