Гоночну Ferrari Шелбі та Фанхіо виставили на торги

Гоночну Ferrari Шелбі та Фанхіо виставили на торги

03 липня 2022
0

Аукціонний будинок RM Sotheby's представив черговий лот, який буде цікавим і фанатам Ferrari, і любителям класичних гоночних автомобілів, і шанувальникам легендарних гонщиків Хуана Мануеля Фанхіо та Керролла Шелбі - у продажі з'явився Ferrari 410 Sport Spider 1955 року. Спорткар з кузовом від ательє Scaglietti брав участь у чемпіонаті світу з гонок спорткарів 1956 року та має славну історію, власником якої зможе стати будь-який досить заможний клієнт.

Автомобіль спочатку проектувався як гоночний, тому модель отримала нове шасі типу 519/C з низькопрофільною трубчастою просторовою рамою, 400-сильний 5-літровий атмосферний V12.

Усього було побудовано два 410 Sport Spider, один з яких зараз і з'явився у продажі - шасі 0598 CM. На машині в 1950-і роки виступали Хуан Мануель Фанхіо та Еудженіо Кастеллотті, а потім його викупила команда Джона Едгара і на спорткарі ганявся Керролл Шелбі, здобувши при цьому низку перемог.

Згодом машина змінила кількох власників, останній з яких з неназваних причин вирішив попрощатися зі спорткаром. Крім документально підтвердженої історії автомобіля, його особливістю є напис «Містер Феррарі сказав мені, що це найкращий Ferrari, який він коли-небудь будував».

Її залишив на паливному баку сам Керрол Шелбі. Оригінальний бак із цим напуттям новий власник спорткара отримає разом із Ferrari 410 Sport Spider.

Джерело: RM Sothebys

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація