Гіперкар Koenigsegg Jesko готовий до виробництва, але весь тираж розпродано

Гіперкар Koenigsegg Jesko готовий до виробництва, але весь тираж розпродано

08 травня 2022
0

Через три роки після прем'єри, гіперкар Koenigsegg Jesko нарешті підготували до виробництва. Напередодні старту збирання шведська компанія показала нові знімки передсерійної версії своєї найшвидшої моделі в модифікації Absolut, пофарбованої в темно-сірий колір Graphite Grey. Тираж Jesko обмежений лише 125 екземплярами вартістю від трьох мільйонів доларів за кожен, і всі вони давно розпродані. Постачання мають розпочатися наприкінці 2022 року.

На вибір клієнтам запропоновані дві версії Jesko: високошвидкісна Absolut та трекова Attack. Товарний екземпляр гіперкара у другій модифікації у помаранчевому кольорі Tang Orange Pearl Koenigsegg показав у середині минулого року.

Головна зовнішня відмінність - величезне антикрило на кормі, що створює додаткову силу притиску у версії Attack. У Absolut коефіцієнт аеродинамічного опору якої становить 0,278 Cd, а максимальна швидкість перевищує 480 кілометрів на годину. Раніше в Koenigsegg зазначали, що моделей швидше за такого Jesko в арсеналі марки вже не буде.

Обидві версії оснащуються п'ятилітровим бітурбомотором V8 із плоским колінчастим валом, який на бензині розвиває 1280 кінських сил, а на біоетанолі E85 - 1600 сил.

Двигун працює в тандемі з роботом Light Speed Transmission з вісьма багатодисковими зчепленнями, здатним швидко (за 20-30 мілісекунд) перемикатися і пропускати передачі: наприклад, «перескакувати» з сьомою на четверту передачу і назад. І двигун, і коробку передач розробили інженери Koenigsegg.

Jesko, названий на честь батька глави Koenigsegg Йеско фон Кенігсегга, у лінійці марки змінив Agera RS. Всі 125 екземплярів розкупили ще в 2019 році, але зазначалося, що невелику частину слотів на гіперкар викупили дилерські центри - можливо, кілька Jesko ще з'являться у продажу.

Джерело: Motor Authority

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація