Гендиректор Nvidia публічно похвалив автопілот Tesla

Гендиректор Nvidia публічно похвалив автопілот Tesla

28 травня 2024
0

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг вважає, що система повного автономного керування (FSD) Tesla наразі є найдосконалішою системою допомоги водієві. Керівник Nvidia стверджує, що Tesla «далеко попереду» від своїх конкурентів в технології автономного водіння.

«Одна зі справді революційних речей у версії 12 повністю автономного керування Tesla полягає в тому, що це наскрізна генеративна модель. Вона вчиться під час перегляду відео - об'ємного відео - і дізнається, як керувати автомобілем, і використовуючи генеративний штучний інтелект, передбачати шлях і як розуміти та як керувати автомобілем. Отже, ця технологія дійсно революційна, і робота, яку Tesla робить, неймовірна. … Ця технологія дуже схожа на технологію великих мовних моделей, але вимагає просто величезного навчання», - сказав Хуанг в ексклюзивному інтерв'ю Yahoo Finance.

У першому кварталі Nvidia повідомила про дохід від автомобільної промисловості в розмірі 329 мільйонів доларів США. Це невелика частка від суми, заробленої компанією від підтримки центрів обробки даних, але ця частка зросла на 11% за рік. Серед клієнтів компанії є і Tesla, яка раніше придбала 35 тисяч графічних процесорів H100 для навчання своєї системи повністю автономного водіння. Її FSD все ще вважається автономною системою 2-го рівня, що означає, що вона потребує контрольованого використання. Систему відкликали і прискіпливо вивчали регулятори.

Остання версія FSD (12) наразі перебуває в режимі бета-тестування. Нещодавно Tesla зменшила вартість FSD до 99 (зі 199) доларів на місяць, за одноразовою оплатою система коштує 8 (замість 12) тисяч доларів.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація