Hennessey націлилась на новий світовий рекорд швидкості

Hennessey націлилась на новий світовий рекорд швидкості

20 лютого 2024
0

Hennessey планує відібрати титул світового рекордсмена швидкості у Bugatti. У 2019 році автомобіль італійської марки розігнався до 483 км/год. Bugatti була першою, хто успішно подолав цю позначку, хоча й тільки в одному напрямку. Після цього компанія відмовилася від участі у перегонах на максимальній швидкості.

У 2020 році рекорд Bugatti хотів побити американський гіперкар SSC Tuatara, але спалахнув під час заїзду. У травні 2022 року спробу повторили, але розігнати автомобіль вдалося лише до 475 км/год й також в одному напрямку.

Того ж 2022 року Hennessey Venom F5 під час випробувань підвіски прискорився до 437 км/год. Наразі голова компанії Джон Хеннессі заявив, що серійна версія гіперкару зможе проїхати на швидкості 483 км/год або навіть швидше в обох напрямках. Дата рекордного заїзду не уточнюється, але це відбудеться ще до кінця 2024 року.

Компанія ще має визначитися з трасою. Це має бути довга злітно-посадкова смуга. Космічний центр Кеннеді, очевидно, не обговорюється. Hennessey сподівається отримати дозвіл від уряду Техасу на проведення випробувань на шосе. Подібні випадки вже були, то ж шанс побачити гіперкар Venom F5 на шосе в Техасі є.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація