Honda інвестує 3,4 млрд доларів в електромотоцикли до 2030 року

Honda інвестує 3,4 млрд доларів в електромотоцикли до 2030 року

29 листопада 2023
0

До 2030 року компанія Honda Motor Co. інвестує $3,4 млрд у свій бізнес із виробництва електричних мотоциклів і підвищила план з річних продажів до 4 млн одиниць цього року порівняно з попередньою метою 3,5 млн.

Компанія планує представити 30 нових моделей електричних мотоциклів по всьому світу до 2030 року та розпочне експлуатацію спеціалізованих заводів із виробництва електричних мотоциклів по всьому світу приблизно з 2027 року. Нова технологія дозволить скоротити довжину складальних ліній приблизно на 40%.

«Ми прагнемо продавати електричні мотоцикли за тією ж ціною, що й моделі з ДВЗ», - заявив Дайкі Міхара, голова підрозділу з розробки електрифікації мотоциклів Honda.

Компанія виділила Індію та регіон АСЕАН як місця, де вона прагне розширити частку ринку. Міхара сказав, що нові виробничі потужності «ймовірно» будуть розташовані в Індії та Південно-Східній Азії.

Honda додала, що займається розробкою літій-феррофосфатних акумуляторів та планує впровадити їх у 2025 році.

У середньо- та довгостроковій перспективі Honda вивчатиме батареї з високою щільністю енергії, орієнтуючись на використання повністю твердотільних батарей, що знаходяться на стадії розробки. Компанія заявила, що прагне зменшити вартість готових електричних мотоциклів на 50%.

Компанія прагне до того, щоб до 2030 року операційний прибуток для мотоциклетного бізнесу становив понад 10%, а для електричних мотоциклів - понад 5%.

Джерело: InVenture
Фото: Bloomberg

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація