Honda показала безпілотний мініелектромобіль зі змінними батареями

Honda показала безпілотний мініелектромобіль зі змінними батареями

27 жовтня 2023
0

Автошоу Japan Mobility Show 2023, що відрилося в Токіо, зібрало у своїх павільйонах найцікавіші розробки різних компаній. Одна з них - субкомпактний безпілотний електромобіль Honda CI-MEV.

У компанії його називають засобом пересування «останньої милі» та рекомендують використовувати у місцях, де немає громадського транспорту. Також серед потенційних користувачів CI-MEV люди похилого віку та ті, кому важко пересуватися.

Мініатюрний двомісний сіті-кар габаритами 2,5 x 1,3 метра відноситься до категорії L7e (важкі квадрицикли з автомобільними органами управління). Завдяки компактним розмірам йому не потрібно багато місця для стоянки чи розвороту.

CI-MEV оснащений шістьома ширококутними камерами, що забезпечують 360-градусний огляд. По одній камері встановлено всередині кожної передньої стійк, в нижній частині кожного з бічних дзеркал та на боковинах кузова.

Системи сіті-кара працюють з Honda CI (Cooperative Intelligence) - звідси і «CI» у назві - та іншими технологіями автоматичного водіння. Це дозволяє йому пересуватися самостійно. Таким чином, користувач може викликати автомобіль через мобільний застосунок, і той приїде у вказане місце.

Honda CI-MEV використовує електромотор на 11 к.с. Ємність тягової батареї, що складається з чотирьох окремих блоків, не уточнюється. Кожен з цих блоків можна окремо зняти та замінити зарядженим, аби не витрачати час на підзарядку.

Джерело: Авто Центр
Фото: Car Watch

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація