Honda припинить виробництво невеликих мопедів у 2025 році

Honda припинить виробництво невеликих мопедів у 2025 році

25 червня 2024
0

Керівництво корпорації Honda ухвалило рішення припинити до листопада 2025 року виробництво мопедів з об'ємом двигуна 50 куб. см і менше, зокрема й найпопулярнішу у світі серію Super Cub. Про це пишуть японські ЗМІ.

Рішення обґрунтоване запровадженням більш строгих стандартів експлуатації транспортних засобів та вимог до викидів вихлопних газів. До того ж на тлі популярності електричних самокатів, велосипедів та мотоциклів продаж мопедів Honda знизився.

Зазначається, що в лінійці мопедів Honda є 15 моделей з об'ємом двигуна 50 куб. см і менше. Річ у тім, що при такому об'ємі мотора складно відповідати високим стандартам викидів вихлопних газів через те, що каталізатору потрібен значний час для досягнення робочої температури, при якій здійснюється фільтрація.

Встановлення ефективніших каталізаторів майже вдвічі підніме ціни на цю категорію мопедів, вони будуть майже на рівні з моделями з об'ємом двигуна від 50 до 125 куб. см. Наразі ціни малопотужних мопедів Honda варіюються в діапазоні від 156 до 300 тисяч єн (1000-1900 доларів США).

Нагадаємо, перший Super Cub компанія Honda випустила в 1958 році. З того моменту вироблено та продано близько 110 млн примірників. Цей японський мопед став найбільш продаваним у світі. Модель популярна і зараз, особливо серед кур'єрів служб доставки, розвізників газет та листонош.

Джерело: За Рулем
Фото: Nikkei Asia

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація