Honda розробить новий бюджетний кросовер

Honda розробить новий бюджетний кросовер

06 січня 2024
0

Компанія Honda у рамках проекту «ACE» розробить в Індії новий компактний електричний кросовер, який буде глобальною моделлю. Про це повідомило індійське видання Autocar із посиланням на інсайдерську інформацію.

За даними Autocar, проект «ACE» розшифровується як «Asian Compact Electric». Тобто, це буде компактний електричний кросовер, призначений насамперед для азіатського ринку. Його продаватимуть навіть у Японії. Але оскільки новий електричний кросовер компанії Honda позиціонується як глобальна модель, то її, мабуть, продаватимуть і на інших континентах, а не лише в Азії.

Новий електричний кросовер компанії Honda має заводське кодове позначення DG9D. Його збудують на базі субкомпактного Honda Elevate, перше покоління якого з'явилося у 2023 році. У продажу він з'явиться до 2026 року. До речі, Elevate - це також глобальна модель. На інших ринках, наприклад, у Японії, її продаватимуть під іншою назвою - Honda WR-V.

Про кросовер DG9D зараз майже нічого не відомо. Ми знаємо лише, що він отримає електричну силову установку. Але яку саме - офіційно ще не повідомлялося. Honda Elevate оснащений 1,5-літровим двигуном потужністю 121 к.с. і 145 Нм крутного моменту. Довжина Elevate складає 4312 мм, ширина - 1790 мм, висота - 1650 мм, а колісна база - 2650 мм. Мабуть, у електричного компактного кросовера, який створюється в рамках проекту проект «ACE», будуть приблизно такі ж габарити.

Honda Elevate - це субкомпактний кросовер. Тому інженерам Honda доведеться добре постаратися, щоби на його базі побудувати електромобіль. У маленьких автомобілях важко розмістити електричну силову установку, оскільки зазвичай вона має великі розміри. Якщо ж електрична силова установка компактна, то тоді вона забезпечує невеликий запас ходу.

Скільки коштуватиме кросовер DG9D - ще не відомо. Очікується, що він матиме доступну ціну. Але це залежатиме від того, якою батареєю він оснащуватиметься.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація