Honda «схрестила» седан Civic Si із хетбеком Type R

Honda «схрестила» седан Civic Si із хетбеком Type R

16 січня 2024
0

Одним із експонатів нинішнього автосалону у Токіо став Honda Civic RS - спортивний хетчбек для японського ринку. Незважаючи на статус прототипу, запустити його у виробництво планують ще до кінця цього року.

За межами Японії Honda вже продає один Civic RS, але як топову комплектацію. Новий варіант JDM, ймовірно, більш спортивна версія, якій відведено щабель нижче Type R.

Візуально «японський» Honda Civic RS можна ідентифікувати за контрастними шильдиками «RS» та подвійними патрубками вихлопної системи.

Який двигун використовує новий спортивний хетчбек, в компанії не поточнили. Обіцяно лише «подальші вдосконалення, що забезпечують задоволення від водіння». Про що йдеться не ясно. Можливо, Civic RS дістався доопрацьований двигун, шасі або гальма, а можливо, все разом.

За деякою інформацією, новий спортивний хетчбек укомплектований 1,5-літровим турбомотором потужністю 200 к.с., як у седана Civic Si. У гіршому випадку, Honda готує стильнішу версію «японського» Civic Sport Hatchback 2024 року потужністю 158 к.с. Ще один варіант - JDM-еквівалент американського Civic Sport Touring із мотором на 180 к.с.

Але яким би не був двигун під капотом нового Honda Civic RS, він працюватиме у парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Що не може не порадувати супротивників варіатора, яким укомплектований звичайний Civic.

Джерело: Авто Центр
Фото: CarBuzz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація