Греція видала Україні сто дозволів на нерегулярні автобусні перевезення

Греція видала Україні сто дозволів на нерегулярні автобусні перевезення

05 червня 2024
0

Україна домовилася з Грецією про 100 дозволів на нерегулярні автобусні перевезення пасажирів. Наступного тижня перевізники зможуть їх отримати на пунктах видачі дозволів (ПВД) Укртрансбезпеки, повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

«Тепер у наших перевізників з'явиться можливість виконувати прямі нерегулярні рейси на замовлення», - написав він у Facebook.

Торік, пояснив чиновник, таких дозволів взагалі не було. Тому бізнесу доводилось або наймати іноземних перевізників, щоб довезти пасажирів напряму до місця призначення в Греції, або ж пересаджувати їх, наприклад, у Болгарії на інший автобус.

Разом з тим, додав він, в Україні вистачає регулярних маршрутів із Грецією.

«Тож пасажири можуть без проблем придбати квиток і дістатись до місця призначення, а туроператори - планувати свою роботу», - написав Деркач.

У Мінінфраструктури кажуть, що у 2024 році Україні вдалось домовились про збільшення кількості дозволів на нерегулярні перевезення з Туреччиною, Румунією та Чорногорією.

На початку травня Мінінфраструктури запустило тест єдиного порталу автобусних маршрутів, який стане основним державним ресурсом із легальними маршрутами.

Також для міжнародних автобусних перевізників пасажирів запустили тестування онлайн-кабінету для відкриття маршрутів за кордон у межах реформи міжнародних автобусних перевезень. До тестування е-кабінету залучені сім міжнародних перевізників.

Сьогодні перевізнику потрібно щонайменше кілька місяців, щоб відкрити маршрут. Онлайн-кабінет дозволить отримати узгодження Міністерства за два тижні, казав заступник міністра Сергій Деркач.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація