Hyundai розробляє конкурента електромобілю Dacia Spring

Hyundai розробляє конкурента електромобілю Dacia Spring

11 жовтня 2023
0

Компанія Hyundai розробляє новий компактний електричний кросовер, який у Європі має конкурувати з Dacia Spring. Дизайнери іспанського видання Motor.es показали на рендерному зображенні цю новинку.

Боси компанії Hyundai, як, мабуть, керівники інших автовиробників, були вражені величезним успіхом, який в Європі має електромобіль Dacia Spring. На даний момент Dacia Spring є одним із найдешевших і найпопулярніших електромобілів на Старому континенті. Продажі Spring у Європі почалися у 2021 році. З того часу європейці купили понад 120 000 електромобілів Spring. Цікаво, що 93% покупців Spring вперше купували електрокар.

Тому немає нічого дивного в тому, що інші автовиробники хочуть мати у своїй модельній лінійці такий самий успішний міський електрокар. У тому числі Hyundai.

Hyundai розробляє новий міський електромобіль на базі субкомпактного кросовера Hyundai Casper. Його продають у деяких країнах Азії (наприклад, в Індії). Фотошпигуни у вересні 2023 року навіть помітили цю новинку під час дорожніх тестів у Європі.

Спочатку очікувалося, що новий невеликий електрокар для Європи компанія Hyundai створить на базі Hyundai i10. Але потім стало відомо, що йдеться про кросовер, а не про i10.

Успіх електричного кросовера Casper багато в чому залежатиме від його силової установки. Це дуже важливо, особливо якщо врахувати, що Casper є меншим, ніж Spring. За даними деяких ЗМІ, електричний Casper матиме таку ж електричну силову установку, як і недавно оновлений Kia Ray EV. Вона складається з електромотора потужністю 87 к.с. та літій-іонної батареї на 35,2 кВтг. У нового Ray EV запас ходу складає 205 км. У міському циклі - 233 км. Очікується, що така сама електрична силова установка буде й у електричного кросовера Casper. Тобто він цілком зможе скласти конкуренцію Dacia Spring.

Скільки коштуватиме електричний Hyundai Casper - ще не відомо. Але якщо він має скласти конкуренцію Dacia Spring, то і ціни у них будуть приблизно однаковими. У Європі зараз Spring коштує 20 800 євро.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація