Hyundai розробив технологію, що збільшує запас ходу електромобілів

Hyundai розробив технологію, що збільшує запас ходу електромобілів

23 січня 2024
2

Компанія Hyundai разом із KIA, прагнучи підвищити ефективність своїх електромобілів, розробила нову інтелектуальну технологію. Вона отримала назву Active Air Jacket і спрямована на збільшення запасу ходу авто.

Інноваційна система є «активною повітряною спідницею» (AAS). Вона знижує коефіцієнт лобового опору та мінімізує аеродинамічний опір під час руху на високій швидкості. Таким чином збільшується запас ходу та стійкість електромобілів з батарейним живленням.

Ці повітряні спідниці встановлюються перед колесами, але за переднім бампером, щоб мінімізувати турбулентність, яка створюється колесами. Вони активуються на швидкості більше 80 км/год і автоматично забираються, коли швидкість автомобіля падає нижче 70 км/год. Під час тестування на Genesis GV60 нова технологія призвела до зниження коефіцієнта лобового опору (Cd) на 0,008, покращивши опір на 2,8%.

Повідомляється, що AAS перебуває у стадії розробки. Компанія подала заявки на патенти як у Південній Кореї, так і США. У ньому йдеться, що планується «розглянути можливість масового виробництва після випробувань на довговічність та продуктивність».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

NISOLEK  

"Інноваційна технологія", вони серйозно? Цю штуку деякі японські і німецькі авто використовували вже років з 30 тому. Наприклад 911 (996) ніби, а серед японців, Mitsubishi GTO/3000GT

+2ВІДПОВІСТИ  
Manaux  

NISOLEK, на нокіа також була камера 20 років тому, а тут усілякі самсунги з еплами розказують про інновації

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація