Hyundai та KIA займуться технікою для космосу

Hyundai та KIA займуться технікою для космосу

07 серпня 2022
0

Конкуренція американських, японських і південнокорейських автовиробників виходить на новий рівень - за концерном General Motors і маркою Nissan, які оголосили про початок співпраці з американським космічним агентством NASA, угоду з південнокорейським космічним агентством підписали Hyundai і KIA. Спільними зусиллями автовиробники мають намір розробити техніку, яка допоможе вченим та космонавтам у освоєнні та вивченні Місяця.

Партнерами Hyundai та KIA за проектом стануть Корейський науково-дослідний інститут атомної енергії (KAERI), Корейський інститут аерокосмічних досліджень (KARI), Корейський інститут астрономії та космічних досліджень (KASI), Корейський інститут автомобільних технологій (KATECH), Корейський інститут цивільного будівництва та будівельних технологій (KICT) та Науково-дослідний інститут електроніки та телекомунікацій (ETRI).

Розробити планується не лише місяцехід, а й програмне забезпечення для його роботи, а також спеціальне обладнання для проведення наукових досліджень на Місяці. Відзначено, що головною проблемою для фахівців є агресивне середовище на супутнику Землі - екстремальні температури, дрібний абразивний пил і складний рельєф.

Південна Корея розпочне роботу над своїм місяцеходом вже у серпні 2022 року. Спочатку сторони розроблять загальну концепцію та визначать перелік необхідних технологій, а потім усі учасники проекту займуться своїми завданнями. Hyundai та KIA стануть відповідальними за технології мобільності.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація