Ілон Маск хоче більшого контролю над Tesla

Ілон Маск хоче більшого контролю над Tesla

16 січня 2024
0

Ілон Маск заявив, що створюватиме продукти штучного інтелекту за межами Tesla, якщо не отримає 25% компанії, пише Bloomberg.

Мільярдер і виконавчий директор Tesla, який наразі володіє понад 12% компанії, у дописі на Twitter заявив, що автомобільна компанія є сукупністю десятка стартапів. Він закликав до порівняння між Tesla та General Motors, одним із світових лідерів автомобільної промисловості.

Наразі найбагатша людина світу бореться з невдоволенням акціонерів через низку питань від планування спадкоємства Tesla до звинувачень у тому, що його відволікає робота з платформою Х, раніше відомою як Twitter , яку він очолив у 2022 році.

«Мені незручно розвивати Tesla як лідера в галузі штучного інтелекту та робототехніки, не маючи 25% голосів. Така кількість є достатньою, щоб бути впливовим, але не настільки, щоб мене не можна було скинути», - написав генеральний директор на Twitter.

Компанія мільярдера Ілона Маска з розробки штучного інтелекту хAI презентувала чат-бот Grok, який схожий на подібні моделі генерування тексту, наприклад, ChatGPT від OpenAI чи Bard від техногіганта Google.

Джерело: ZN.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація