Ілон Маск представив новий суперкластер Cortex

Ілон Маск представив новий суперкластер Cortex

28 серпня 2024
0

Засновник компанії Tesla Ілон Маск представив новий суперкомп'ютер Tesla. Опубліковане відео демонструє суперкомп'ютерний кластер, який тепер називається Cortex. На відео можна помітити лише невелику частину кластера, яку ще потрібно завершити та запустити належним чином.

Джерела, знайомі з цією справою, повідомили, що наразі аналітичний центр працює на тимчасовій системі охолодження і що вона не запрацює повністю, доки не буде завершено холодильну установку.

Раніше зазначалось, що Tesla планує розмістити новий гігантський суперкомп'ютер для навчання ШІ Tesla на заводі у Техасі. Також повідомлялось, що компанія планує створити кластер потужністю 100 МВт до серпня.

Пізніше Маск розповів, що Tesla планує врешті збільшити потужність кластера - до вражаючих 500 МВт і використовувати половину процесорів NVIDIA і половину власного апаратного забезпечення штучного інтелекту. Tesla планує використовувати цю обчислювальну потужність для навчання своїх нейронних мереж, щоб забезпечити безперебійну роботу автопілота своїх машин.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація