Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро

Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро

21 жовтня 2024
1

Італійське кузовне ательє Caselani Carrosserie підготувало оригінальну новинку на базі електромобіля Citroеn Ami. Як усі її творіння, концепт виконаний у стилі комерційних сітроєнівських моделей 50-років минулого століття.

Понад 20 років італійська компанія Caselani Carrosserie працює в галузі автомобільного дизайну, створюючи унікальну продукцію в стилі ретро на базі сучасних моделей. Черговим творінням майстрів з Ломбардії став мініатюрний електромобіль на основі Citroen Ami.

Автомобіль отримав оригінальний кузовний обвіс зі склопластику, а всі технічні характеристики і функціональні можливості електрокара збереглися без змін. Дизайн нагадує популярну модель Citroen Type H, яку випускали з 1948 до 1981 року і яка розійшлася світом накладом понад 470 тисяч екземплярів.

Нагадаємо, що французький електрокар Citroen Ami дебютував у 2020 році. Він оснащений мотором потужністю 6 кВт/8 к.с. і здатний розвивати швидкість до 45 км/год, що дає змогу керувати електрокаром у деяких країнах Європи без водійських прав. Батарея ємністю 5,5 кВт.год забезпечує компактній двомісній машині запас ходу до 75 км.

Щодо компанії Caselani Carrosserie, то в 2017 році вона представила своє бачення сучасної інкарнації культового Citroen Type H на основі популярної моделі Citroen Jumper. Через три роки портфоліо італійських майстрів поповнило сімейство Type HG на базі менших за розміром Space Tourer/Jumpy. А 2022 року в асортименті з'явилося компактне сімейство Berlingo 2CV Fourgonnette.

Поки що в компанії Caselani Carrosserie не розкривають подробиць, коли новинка з'явиться в серії та скільки вона коштуватиме.

Джерело: Авто Центр
Фото: Largus

Обговорення новини

Andriy86  

Комісар Жюв у такій доречно б виглядав

+1-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація