Jeep готує новий бюджетний позашляховик

Jeep готує новий бюджетний позашляховик

01 вересня 2024
0

Крім майбутніх поколінь Renegade і Compass, які вже знаходяться на завершальній стадії розробки, інженери та дизайнери Jeep працюють над ще одним важливим секретним проєктом: новим компактним позашляховиком для ринків, що розвиваються. Перші відомості про модель надійшли з Індії, і повідомляється, що в основі буде використовуватися платформа CMP від Stellantis, яка вже застосовується у моделях Citroen C3 та Peugeot 208.

Зараз найдешевшим автомобілем Jeep на індійському ринку є середньорозмірний Compass, і в нижчому сегменті бренд не представлений. Renegade, що глобально займає нішу початкового рівня для Jeep, ніколи не випускався в Індії, оскільки вважався надто дорогим для місцевого ринку. Avenger, орієнтований на Європу, також виключили з місцевого модельного ряду. У зв'язку з цим було вирішено розробити нову модель, яка краще відповідатиме запитам індійського ринку.

Найпростіший шлях для реалізації цього проєкту з урахуванням синергії між марками групи Stellantis - використання вже існуючої платформи Citroen C3 Aircross. Платформа CMP вже виробляється в Індії і має такі переваги, як просторий салон і конкурентоспроможні виробничі витрати.

З погляду дизайну, Jeep має намір застосувати свої власні естетичні принципи для створення унікального зовнішнього вигляду та інтер'єру автомобіля. Мета - надати новому позашляховику індивідуальність і вписати його в лінійку глобальних продуктів компанії. Лише платформа та деякі механічні компоненти будуть спільними з моделями Citro?n.

Нещодавно призначений генеральний директор Stellantis в Індії, Шайлеш Хазела, натякнув на проєкт і заявив, що стратегія компанії в регіоні спрямована на задоволення зростаючого попиту на компактні позашляховики з цінами в діапазоні від 1,5 до 2 мільйонів рупій (17,8 - 23,8 тис. доларів). Наразі найдешевший Jeep на індійському ринку - це Compass, який коштує від 2,1 мільйона до 3,2 мільйона рупій (25 - 38 тис. доларів).

Джерело: SPEEDME
Фото: Autocar India

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація