Jeep позбавив флагманські позашляховики моторів V8 Hemi

Jeep позбавив флагманські позашляховики моторів V8 Hemi

20 листопада 2023
0

Американська компанія розкрила подробиці про Wagoneer і Grand Wagoneer 2024 модельного року. Тепер єдиним двигуном стане рядна 3,0-літрова «бітурбошістка» Hurricane. На Jeep Wagoneer мотор розвине 426 кінських сил і 635 Нм крутного моменту, на Grand Wagoneer - 506 кінських сил і 678 Нм крутного моменту. Порівняно з V8 Hemi ефективність збільшено на 15 відсотків.

Протягом останніх двох років рамні повнорозмірні позашляховики Jeep були доступні з V8 Hemi. Звичайний Wagoneer пропонували з 5,7-літровим агрегатом (397 к.с., 548 Нм), для Grand Wagoneer був доступний 6,4-літровий «атмосферник» (477 к.с., 617 Нм). Спочатку безнаддувний V8 був єдино можливим варіантом, але з минулого року на довгообазних версіях рядну «шістку» запропонували як опцію.

У Jeep Wagoneer залишилися три типи повнопривідної трансмісії: або варіант зі звичайною муфтою спереду (Quadra-Trac I), або більш серйозна система з понижувальною передачею (Quadra-Trac II), або «позашляхове» виконання з електроннокерованим блокуванням заднього диференціала Quadra-Drive II.

Тепер у США можна замовити тільки дві моделі Jeep з мотором V8 Hemi: позашляховик Grand Cherokee L та Wrangler Rubicon 392. Їхній життєвий цикл теж добігає кінця. Також американська марка позбавляється дизелів - для пікапів Gladiator на «важкому» паливі вже запущений зворотний відлік.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація