Каліфорнія планує використати європейські технології обмеження швидкості

Каліфорнія планує використати європейські технології обмеження швидкості

28 січня 2024
0

У США постійно зростає кількість людей, які гинуть на дорогах через перевищення максимально допустимої швидкості руху. Наприклад, лише у Каліфорнії 2020 року дорожній патруль виписав понад 3000 штрафів за це порушення.

Боротися із цим планують за допомогою європейських технологій. Зокрема, сенатор від Каліфорнії Скотт Вінер подав законопроєкт, який передбачає запровадження у 2027 році примусового обмеження швидкості у нових автомобілях.

Активуватиметься нова функція за допомогою GPS. Максимально допустиме відхилення від встановлених показників швидкісного режиму становитиме 16 км/год. Хоча у Євросоюзі такого люфту немає. Навпаки, діють жорсткі обмеження.

З 6 липня 2022 року всі нові автомобілі в Європейському Союзі повинні бути оснащені інтелектуальною системою ISA (Intelligent speed assistance). Вона обмежує швидкість з урахуванням встановленого швидкісного режиму. При включеному адаптивному круїз-контролі автомобіль автоматично сповільнюється до мінімальної швидкості при в'їзді до міської зони та прискорюється, виїжджаючи з міста.

На думку конгресменів, це дозволить підвищити безпеку всіх учасників дорожнього руху, включаючи пішоходів та велосипедистів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація