Kalmar 9x9: данина поваги раритетному Porsche 959

Kalmar 9x9: данина поваги раритетному Porsche 959

21 серпня 2024
0

Данська компанія Kalmar Automotive у рамках Monterey Car Week презентувала новий потужний суперкар, натхненний легендарним Porsche 959. Це не концепт, а серійна модель, яка вийде на ринок у 2025 році.

Новинка, що стала найскладнішою розробкою в історії компанії, отримала назву Kalmar 9X9. На її створення у фахівців Kalmar Automotive пішло близько трьох років. І допомагала їй у цьому італійська Danisi Engineering та данська Aerotak. Заснований новий суперкар на Porsche 911 покоління 993, але його дуже сильно модернізували.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений KALMAR Automotive (@kalmarautomotive)

В авто інтегрували силовий каркас безпеки і нову підвіску з адаптивними амортизаційними стійками TracTive, а кузов виконали з карбону. Kalmar 9X9 отримав 3D-друковані титанові гальмівні супорти з керамічними дисками, встановленими за магнієвими колесами. Особливу увагу приділили аеродинаміці. Фахівцям вдалося знайти баланс ретро-стилю з достатньою притискною силою. Шасі - повнокероване.

Як і екстер'єр, салон суперкара практично повністю повторює Porsche 911 покоління 993, але є і деякі винятки. Серед них панель приладів, яка сформована навколо тахометра. З двох боків від нього встановлено два налаштовуваних монітори. В оснащення увійшла система клімат-контролю, потужна аудіосистема з Bluetooth-підключенням. Оздоблення кабіни виконано з висококласної шкіри та алькантари.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Porsche Kultur ™ (@porschekultur)

Відомо, що суперкар запропонують у трьох версіях - 9X9, 9X9 Sport і 9X9 Leichtbau. Базовий варіант масою 1375 кг оснащений 3,8-літровим бітурбованим шестициліндровим двигуном від Porsche 911 Turbo S з віддачею 930 к.с., який працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою PDK і системою повного приводу. Розгін з місця до «сотні» займає дві секунди. Максимальна швидкість - 340 км/год.

Kalmar 9X9 Sport, маса якого становить 1300 кг, оснащений 3,0-літровим бітурбованим мотором від Porsche 911 Carrera 4 GTS потужністю 650 к.с. Він пов'язаний із 7-ступінчастою механічною коробкою передач і повним приводом. Від 0 до 100 км/год ця версія моделі розганяється за 3,7 секунди. Максимальна швидкість - 340 км/год.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Supercar Driver (@supercardriver)

Що стосується Kalmar 9X9 Leichtbau, то він ще легший - 1250 кг, і оснащений 4,0-літровим атмосферним мотором від Porsche 911 GT3 на 530 к. с., який працює в парі з шестиступінчастою «механікою». З місця до «сотні» він розганяється за 3,5 секунди, розвиваючи максимальну швидкість до 310 км/год.

Kalmar Automotive планує випустити новинку обмеженим тиражем у 27 екземплярів. Кожен із них коштуватиме близько 2 млн євро. Поставки автомобілів клієнтам почнуться в липні 2025 року.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений KALMAR Automotive (@kalmarautomotive)

Джерело: Авто Центр
Фото: Kalmar Automotive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація