Катання на позашляховиках у заповідних зонах хочуть повністю заборонити

Катання на позашляховиках у заповідних зонах хочуть повністю заборонити

19 лютого 2024
2

В українському законодавстві виявили прогалини, які дозволяють любителям «джипінгу» кататися територіями природно-заповідного фонду. В уряді вирішили покласти цьому край. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Як пояснили у відомстві, пряма заборона пересування автомобілів і квадроциклів діє лише у зонах суворого заповідання. Водночас у господарських зонах та зонах стаціонарної рекреації проїзд автомобілів дозволено. Саме це спричиняє ті випадки, про які пишуть у медіа, та які викликають обурення в громадськості, зазначили в Міндовкілля.

Отож, Кабінет Міністрів запропонував законопроєкт, який остаточно заборонить «джипінг» на природоохоронних територіях. Над документом працювало Міндовкілля та кілька громадських організацій.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, під час підготовки законопроєкту вивчали міжнародний досвід. Так, урядовці з'ясували, що у заповідних зонах Ісландії позашляховики поза законом, оскільки шкодять ґрунтовому покриву та рослинності.

Кожному, кого спіймали за кермом у забороненому місці, загрожує штраф до 4500 доларів. Водночас Чехія практикує «джипінг» на військових полігонах, а в США потрібно стати в чергу, щоб отримати дозвіл на поїздку визначеними шляхами.

Джерело: hromadske.ua

Обговорення новини

egort  

Оце діло, джипери за...ли. Але це все як завжди 30 років запізно.

+4-1ВІДПОВІСТИ  
Закарпаттячко  

Повністю підтримую! Інакше в горах скоро треба буде світлофори ставити - такий трафік.

+7ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація