KIA розробляє олдскульний пікап для Австралії

KIA розробляє олдскульний пікап для Австралії

29 травня 2023
0

Компанія KIA офіційно підтвердила розробку рамного пікапа. Прес-служба автовиробника заявила, що на підході вантажівка, яка «відповідатиме своєму призначенню». Розробка пікапа KIA розпочалася у 2020 році. Його цільовими показниками є вантажопідйомність 1000 кілограмів і максимальна маса причепа, що буксирується, 3500 кілограмів. Конкурентами вважають середньорозмірні моделі Ford та Toyota з рамою сходового типу.

Австралійські журналісти дізналися у дилерів, що проект називається KIA TK. Йдеться про рамний автомобіль із дизельним двигуном. Судячи з шпигунських знімків, за основу візьмуть Mohave, але за дворядною кабіною буде вантажна платформа. Основний ринок для пікапа - Австралія: місцевий офіс KIA лобіював розробку такої моделі понад п'ять років.

За попередніми даними, вантажівка KIA дебютує в чотиридверній версії з повним приводом і 2,2-літровим турбодизелем CRDi (200 сил, 440 Нм). На деяких ринках пікап може пропонуватися із заднім приводом та бензиновим двигуном об'ємом 2,5 літра. У майбутньому топ-версії пророкують новий шестициліндровий 3,0-літровий турбодизель (277 сил, 588 Нм) від Genesis GV80: з таким мотором пікап KIA зможе кинути виклик найбільш тяговитим Ford Ranger.

Прототипи пікапа KIA проходять випробування на дорогах загального користування, проект офіційно підтверджений, так що дебют напевно відбудеться в 2024 році. Інсайдери вважають, що на австралійський ринок новинка вийде не раніше 2025 року. А ось новий рамний позашляховик KIA відкладений до кращих часів: у пріоритеті електричні моделі (у тому числі пікапи).

Джерело: Мотор
Фото: WhichCar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація