KIA почала виготовляти деталі салону електромобілів з океанічного пластику

KIA почала виготовляти деталі салону електромобілів з океанічного пластику

16 жовтня 2024
0

Компанія KIA випустила перший фірмовий аксесуар із океанічного пластику. Матеріал для килимка багажника електрокара EV3 отриманий з відходів, які партнер KIA виробник The Ocean Cleanup виловив у Великій тихоокеанській сміттєвій плямі. Килимок випустять обмеженим тиражем і пропонуватимуть лише на деяких ринках одночасно із запуском самого EV3.

У 2022 році KIA підписала семирічний договір про партнерство з нідерландською некомерційною компанією The Ocean Cleanup, зайнятою очищенням океанів від пластику. А тепер представила перший фірмовий аксесуар - килимок багажника для кросовера EV3, виготовлений із пластикових відходів, виловлених у Великій тихоокеанській сміттєвій плямі. Щоправда, океанського пластику у складі килимка лише 40 відсотків - решта займає термопластичний еластомер та неорганічні полімери.

Сьогодні отримані зі сміття деталі можна знайти в багатьох моделях KIA, у тому числі у флагманському кросовері EV9, покриття для підлоги якого повністю зроблено зі старих рибальських сіток. Загальна вага компонентів, створених з використанням рослинної сировини чи вторинного пластику, сягає 34 кілограмів. Оббивку та килимки корейці роблять із PET-пляшок, а кузова фарбують фарбами на водній основі, у складі яких немає шкідливих для людини ізомерів бензолу, толуолу та ксилолу.

Крім того, KIA приєдналася до глобальної ініціативи Blue Carbon, метою якої є відновлення та збереження прибережних зон та океанічних екосистем. Свою назву програма отримала від «блакитного вуглецю»: він «зв'язується» у пластах звичайних та макроводоростей, мангрових чагарниках та в солончаках, а отже, не потрапляє в атмосферу. Насамперед KIA має намір захистити прибережні марші у себе на батьківщині, для чого заручиться підтримкою Міністерства рибальства та океанів Кореї.

Джерело: Мотор
Фото: KIA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація