KIA показала на відео свій новий пікап

KIA показала на відео свій новий пікап

16 липня 2024
0

Південнокорейська компанія KIA представила нове відео з передсерійним прототипом першого в історії марки пікапа. Модель отримала ім'я Tasman і буде доступна з 2,2-літровим турбодизелем і V6.

KIA продовжує підігрівати інтерес до свого нового дітища - першого в історії бренду пікапа. 30-секундний відеоролик демонструє фрагменти випробувань новинки на бездоріжжі в суворих умовах австралійської пустелі. 22 липня вийде повноцінний відеофільм, в якому компанія детально розповість про процес створення і тести машини.

Модельний ряд KIA постійно розширювався протягом останніх двох десятиліть, демонструючи зростання продажів, не конкуруючи в одному з найбільш конкурентних сегментів ринку: пікапах. Ситуація зміниться з появою довгоочікуваного KIA Tasman. Новинка покликана конкурувати з такими серйозними гравцями в сегменті середньорозмірних пікапів, як Toyota Hilux, Ford Ranger, Mazda BT-50 і Isuzu D-Max.

Візуально Tasman виглядає нетривіально, хоча й не так радикально, як Tesla Cybertruck. Хоча загальний силует відповідає іншим пікапам середнього розміру, передня частина машини має інтригуючий дизайн облицювання радіатора та оригінальну світлотехніку. Збоку в очі кидаються химерні колісні арки шестигранної форми.

Tasman імовірно буде використовувати рамну архітектуру від позашляховика Mohave другого покоління. Під капотом очікується 2,2-літровий 200-сильний чотирициліндровий двигун CRDi, який застосовується на інших моделях KIA і Hyundai, таких як KIA Sorento і Hyundai Santa Fe. Крім того, не виключено, що для топової версії буде запропоновано 3,5-літровий бензиновий двигун V6 з подвійним турбонаддувом або 3,0-літровий турбодизель.

Ключовими ринками збуту для Tasman стануть країни Південно-Східної Азії та Австралія. Пізніше автомобіль може з'явитися і в країнах Європи.

Джерело: Авто Центр
Фото: KIA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація