KIA поверне у виробництво модель Stinger

KIA поверне у виробництво модель Stinger

16 червня 2023
0

KIA планує повернути у виробництво модель Stinger, яка випускалася до 2023 року. Це може бути спортивний електромобіль з разючими характеристиками. Про це повідомили на сайті CarBuzz.

KIA та Hyundai завершили розробку своїх електричних силових установок та акумуляторів наступного покоління. Вони будуть використовуватись на більш ніж 30 електромобілях.

У звіті компаній згадується модель KIA GT1, яка має бути представлена до 2025 року. Вона буде базуватися на платформі eM, яка є розвитком архітектури E-GMP.

Очікується, що KIA GT1 підтримуватиме акумуляторні батареї місткістю до 113,2 кВт·год. Також новинка може отримати два електромотори сумарною потужністю 430 к.с. у «молодшій» версії та 603 к.с. у топовій модифікації. Запас ходу становитиме до 805 км на одному заряді.

За чутками, KIA GT1 є тимчасовою назвою для наступника седана Stinger. Новинка може отримати дизайн у стилі цієї моделі, але у більш сучасній стилістиці.

Нагадаємо, що KIA Stinger GT оснащувався 3,3-літровим турбованим двигуном V6 потужністю 370 к.с. і 510 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займав 4,9 секунди, а максимальна швидкість становила 270 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація