KIA представила три електрифіковані модифікації Niro

17 квітня 2022
0

Компанія KIA представила три версії кросовера Niro у гібридному, плагін-гібридному та повністю електричному виконанні. Усі моделі отримали змінений дизайн кузова з кількома фірмовими характеристиками, інтер'єр, виготовлений з екологічно чистих матеріалів, а також сучасні електронні помічники.

Нова лінійка Niro отримала «естетичний» дизайн із вузькими світлодіодними ходовими вогнями, фірмову решітку радіатора у стилі «тигриного носа» та захисну пластину. У модифікацій Hybrid та PHEV ці елементи виконані у чорному кольорі. Повністю електричний кросовер отримав сіре або темне фарбування деталей на вибір. Крім того, екстер'єр доповнений ліхтарями у формі бумерангу та незвичайною контрастною вставкою під назвою Aero Blade, яка проходить вздовж задньої стійки. Габарити моделі склали 4420 міліметрів завдовжки при 2720-міліметровій колісній базі.

Перше, що «кидається в очі» в салоні, - нове двоспицеве кермо, а також два 10,25-дюймові екрани цифрової приладової панелі та інформаційно-розважальної системи. В обробці інтер'єру використані виключно перероблені матеріали. Наприклад, стеля кросовера виконана з перероблених шпалер і на 56 відсотків складається з вторинних волокон поліетилентерефталату, а сидіння оббиті біополіуретаном і ліоцеллом.

В числі інших опцій Niro отримав цифровий ключ, який дозволяє розблокувати або завести кросовер за допомогою смартфона. Крім того, з'явився новий їздовий режим Green Zone Drive: він автоматично переводить гібриди на електротягу при наближенні до шкіл, лікарень та житлових районів.

Niro Hybrid приводить в рух 1,6-літровий чотирициліндровий двигун двигун і електромотор потужністю 44 кінські сили. Сумарна віддача системи становить 141 силу та 264 Нм моменту. У версії PHEV під капотом знаходиться той же ДВС, проте електромотор видає 84 «конячки» плюс є літій-полімерна батарея ємністю 11,1 кіловат-години. Комбінована віддача 183 сили та 264 Нм моменту. Без запуску ДВС Niro PHEV може проїхати до 54 кілометри - на чверть більше за попередника.

Що стосується повністю електричного Niro, то потужність його установки становить 204 кінські сили. Очікуваний запас ходу - 407 кілометрів. Електрокар підтримує зарядку з потужністю до 85 кіловат і з 10 до 80 відсотків заряджається за 45 хвилин. Зарядка батареї від бортової зарядки на 11 кіловат займе сім годин. Усі три моделі у лінійці Kia Niro з'являться на північноамериканському ринку влітку 2022 року. Вартість автомобілів поки що невідома.

Джерело: KIA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація