KIA розкрила усі подробиці про флагманський електричний кросовер EV9

KIA розкрила усі подробиці про флагманський електричний кросовер EV9

24 серпня 2023
2

KIA розкрила усі технічні подробиці про новий електричний кросовер EV9. Відомо, що машина отримала чотири рівні оснащення. Базова комплектація моделі носить назву Light. Вже у «базі» покупці знайдуть світлодіодні фари, 19-дюймові легкосплавні диски, 12,3-дюймову цифрову панель приладів та 5-дюймовий дисплей для клімат-контролю. Також у семимісного кросовера є кермо зі штучної шкіри та тризонний автоматичний клімат-контроль.

У рух авто приводиться встановленим ззаду електродвигуном потужністю 215 к.с. Він дозволяє кросоверу розігнатись з місця до 100 км/год за 7,8 секунди, «максималка» обмежена на позначці у 190 км/год. Батареї ємністю 76,1 кВт.год вистачає для запасу ходу у 359 км.

Другий рівень оснащення - Light Long Range - відрізняється наявністю шестимісного салону а також рядом раніше недоступних опцій. Але головною новиною є більший акумулятор ємністю 99,8 кВт.год, який живить електродвигун потужністю 201 к.с. Завдяки такому поєднанню машина може проїжджати до 483 км без підзарядки.

Третя версія носить назву Wind. Її можна відрізнити по семимісному салону. Окрім того, електричний кросовер у даному виконанні отримав батарею ємністю 99,8 кВт.год, а також систему повного приводу і два електромотори, що сумарно розвивають 379 к.с. та 699 Нм. Завдяки цьому кросовер вагою 2580 кг розганяється від 0 до 100 км/год всього за п'ять секунд і розвиває максимальну швидкість 200 км/год. Запас ходу виконання Wind - 435 км, однак опційні 20-дюймові колеса скоротять цей показник до 407 км.

Флагманське виконання традиційно для компанії отримало назву GT-Line. У ньому вже встановлено дистанційну інтелектуальну систему допомоги при паркуванні, а також та систему запобігання зіткнень при паркуванні.

Кросовер також оснащений проекційним дисплеєм, а також асистентом Advanced Highway Driving Assist із LiDAR. Два електромотори розвивають 379 к.с., але через більшу вагу кросовер здатен проїхати без підзарядки лише 391 км. Цікаво, що це лише на 32 км більше, ніж базовий варіант електромобіля. У KIA зазначили, що EV9 буде вироблятись у Вест-Пойнті, штат Джорджія, починаючи з наступного року.

Джерело: Autogeek
Фото: InsideEVs

Обговорення новини

Alec77  

Щось він дуже важкий.

+2-6ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

Alec77, для EV нормальна вага.
Важкий це новий Escalade EV, там 4000кг...

Але не дивлячись на велику вагу, розгін за 5 сек до 100 вражає і це не спорт седан від BMW, а SUV.від KIA.

+1-8ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація