KIA Sportage та Carnival відкликають через проблеми з дахом

KIA Sportage та Carnival відкликають через проблеми з дахом

25 січня 2024
0

Власників понад 40 тисяч Sportage та 60 тисяч Carnival запрошують до сервісних центрів, пише Carscoops. На автомобілях виявлено небезпечний дефект: через виробничу помилку у них можуть відкріпитися молдинги на даху прямо під час руху. Це може спровокувати ДТП та нашкодити іншим учасникам руху.

Повідомляється, що вперше про проблему з дахом стало відомо у вересні 2023 року, проте через характер проблеми розслідувати її швидко не вдалося. Автомобілі втрачали більшу частину обробки даху, і локалізувати дефект довго не вдавалося.

При цьому від власників надходило багато скарг на ненадійні кріплення молдингів. В результаті компанія провела тест, навмисно неправильно встановивши деталь: з'ясувалося, що в такому разі вона може відірватися на швидкості близько 145 кілометрів на годину. Причиною дефекту виявилося втручання у фіксуючі затискачі з використанням надмірної кількості герметика або просто неправильна установка.

До цього KIA відкликала майже 100 тисяч тільки Sportage через проблеми з гальмами минулого літа. Їх також виявили у кросоверів п'ятого покоління.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація