KIA відкликає майже 463 тисячі позашляховиків Telluride через загрозу загоряння

KIA відкликає майже 463 тисячі позашляховиків Telluride через загрозу загоряння

08 червня 2024
0

KIA America відкликає 462 869 позашляховиків Telluride і закликала власників авто паркувати їх на вулиці подалі від споруд через ризик загоряння в авто. Про це повідомляє ABC News.

За даними Національної адміністрації управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), електромотор сидінь Telluride 2020-2024 модельних років може перегріватися через заклинювання ручки регулювання. Це може призвести до пожежі під час стоянки або руху автомобіля.

Відкликання стосується авто, які були виготовлені в період з 9 січня 2019 року по 29 травня 2024 року. За оцінками KIA America, 1% позашляховиків мають такий дефект.

KIA ухвалила рішення про відкликання автомобілів 29 травня, як свідчать документи NHTSA, після отримання повідомлень про одну пожежу під сидінням і шість випадків локального плавлення в моторчику нахилу сидіння в період з серпня 2022 року по березень 2024 року.

У звіті зазначається, що сильний зовнішній вплив на бічну кришку передніх сидінь Tellurides з електроприводом або ручку регулювання нахилу сидіння може призвести до внутрішнього зміщення, а при тривалій експлуатації - до перегріву. Водії, які керують автомобілями з цією проблемою, можуть виявити, що не можуть відрегулювати сидіння з електроприводом, відчути запах горілого або побачити дим з-під сидіння.

Щоб виправити цю проблему, дилери безкоштовно встановлять кронштейн для задньої кришки перемикача електроприводу регулювання сидіння та замінять ручки регулювання сидіння.

Листи-повідомлення власникам почнуть розсилати з 30 липня, а дилерів повідомлять за кілька днів до цього.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація