KIA відкликає свій популярний електромобіль

KIA відкликає свій популярний електромобіль

28 травня 2024
0

KIA відкликає 2209 електромобілів Niro 2022 модельного року через високовольтну запобіжну вилку акумулятора, яка може перегрітися та розплавитися, що може спричинити пожежу або втрату живлення під час руху.

Згідно з повідомленням компанії, «контактні поверхні високовольтної захисної вилки акумулятора можуть з часом створити високий електричний опір». У KIA точно не відомо, чому, але автовиробник вважає, що проблема пов'язана з «браком постачальника у виробництві».

Незалежно від причин електричного опору, це може призвести до серйозних проблем, якщо це станеться під час заряджання або керування транспортним засобом. Зокрема, тоді запобіжна вилка може розплавитися, спричинити втрату живлення та викликати загоряння.

KIA вперше дізналася про потенційну проблему в липні 2023 року, коли отримала повідомлення про те, що Niro EV вимикається під час руху. Незважаючи на це, компанія продовжила розслідування та відправила деталі до Кореї для подальшого аналізу.

У лютому цього року KIA North America отримала повідомлення про Niro EV, який не запускається. Перевірка у дилера виявила плавлення запобіжної пробки. Третій автомобіль із запобіжною пробкою, що розплавилася, було знайдено в березні, а ще два - у квітні.

У зв'язку з наявною проблемою власникам електромобілів наказано не заряджати свій електромобіль у гаражі чи будь-якій іншій критій споруді, доки не буде завершено програму по відкликанню. Під час ремонту дилери замінять запобіжну вилку на нову, яка має «суцільне шинне з'єднання без клем».

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація