KIA відмовляється від популярної бюджетної моделі

KIA відмовляється від популярної бюджетної моделі

24 серпня 2023
0

KIA зніме з виробництва недорогу модель Rio. Нове її покоління не планується. Про це повідомляє сайт Automotive News.

KIA Rio покине північноамериканський ринок уже цієї осені. Раніше стало відомо, що і європейські продажі моделі згорнуть до кінця 2023 року. В ЄС припинили приймати замовлення на Rio і розпродають тільки складські запаси авто цієї моделі.

Відмова від KIA Rio зумовлена двома причинами. По-перше, попит на недорогу модель B-класу знизився останнім часом. Так, у США за 2022 рік продали 26 996 Rio. Друга причина - введення в ЄС нових суворих еко-норм Євро-7, через які собівартість бюджетних авто істотно збільшиться.

У Євросоюзі нішу Rio займе кросовер KIA Stonic. Водночас, низка країн все ж отримають наступника моделі. Йдеться про новий седан KIA K3, який нещодавно презентували в Мексиці.

Новий KIA K3 дещо більший за Rio і за розмірами ближчий до Cerato/Forte. У нього сучасний салон із двома дисплеями та розширено перелік систем безпеки. Модель оснащуватимуть бензиновими моторами об'ємом 1,6 і 2,0 л.

Бюджетний KIA Rio виробляли з 1999 року. Загалом було випущено чотири покоління моделі і довгий час вона була найпопулярнішою в лінійці південнокорейської марки.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація