KIA визначилась з назвою свого першого пікапа

KIA визначилась з назвою свого першого пікапа

11 квітня 2024
0

KIA офіційно підтвердила ім'я свого нового середньорозмірного пікапа. Основним ринком моделі стане Австралія. Цим і визначено ім'я моделі - Tasman. Так називається австралійський острівний штат, відкритий Абелем Тасманом. А між Австралією та Новою Зеландією знаходиться Тасманове море.

У KIA його називають «першим пікапом бренду». Як стверджується, він «створений з урахуванням різних видів діяльності, торгівлі та відпочинку». На ринку Tasman очікується у 2025 році. Серед конкурентів називають Ford Ranger, Toyota Hilux та Isuzu D-Max.

У нього квадратний кузов, у якому переважають прямі лінії та гострі грані. Вертикальні світлодіодні денні ходові вогні нагадують Sorento та EV9. Мінімастично оформлений салон «заточений» під поїздки на пересіченій місцевості.

Технічні подробиці про KIA Tasman тримають в секреті. В австралійському підрозділі марки підтвердили, що пікап буде дизельним. Імовірно, його оснастять 2,2-літровим чотирициліндровим двигуном CRDi. Також у лінійці очікується 3,0-літровий турбодизель.

Крім Австралії KIA Tasman запропонують у Новій Зеландії, Південній Кореї та деяких азіатських країнах. Для інших світових ринків, включаючи США, компанія розробляє другий пікап. Він буде повністю електричним. В основу моделі ляже вже існуюча платформа E-GMP.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація