Китайська компанія XPeng показала свою розробку у реальному трафіку

Китайська компанія XPeng показала свою розробку у реальному трафіку

10 липня 2022
0

Жоден автовиробник у світі поки що не має серійної моделі з повноцінним автопілотом, який міг би повністю безпечно замінити людину за кермом та взяти керування машиною на себе. Але багато компаній вже активно тестують і навіть впроваджують у серійну продукцію системи допомоги водієві різного ступеня автономності. Компанія XPeng Motors з Китаю - у тому числі. І вона показала свій автопілот у справі, вибравши для демонстрації можливостей машини китайський мегаполіс.

Як тестовий полігон XPeng Motors обрала рідний для себе Гуанчжоу - столиця провінції Гуандун з населенням понад 14 мільйонів чоловік відрізняється традиційним для Китаю сумбурним трафіком і складними відрізками дорожньої мережі, включаючи перехрестя, розв'язки, пішохідні переходи та багато інших складних для автопілота ділянок.

Проте тестовий прототип системи безпілотного водіння від XPeng Motors успішно впорався з усіма викликами, проїхавши від штаб-квартири китайського автовиробника до центру Гуанчжоу без втручання людини.

Інженеру, який страхує автопілот на місці водія, не потрібно було брати керування автомобілем на себе. Про те, коли серійні моделі XPeng отримають автопілот, не повідомляється. Але, судячи з успішних тестів прототипу передсерійного просунутої системи допомоги водієві, дебют такої електроніки на загальнодоступних моделях вже не за горами.

Джерело: XPeng Motor

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація