Китайський завод Tesla у листопаді випустив рекордні 100 тисяч електромобілів

Китайський завод Tesla у листопаді випустив рекордні 100 тисяч електромобілів

07 грудня 2022
0

Усі нещодавні побоювання окремих джерел щодо зниження попиту на продукцію Tesla в Китаї виявилися марними, якщо спиратися на статистику Китайської асоціації виробників пасажирських автомобілів. У листопаді майданчик Tesla у Шанхаї зміг видати рекордні 100 291 електромобіль, що майже на 90% більше за підсумки аналогічного місяця минулого року.

Навіть у порівнянні з жовтнем приріст досяг 40%, як зазначає Electrek, так що говорити про зниження попиту на електромобілі Tesla китайського виробництва поки що передчасно. Частину цих машин було відправлено на експорт, тому про структуру попиту на внутрішньому ринку предметно говорити складно. Нагадаємо, вчора джерела агентства Bloomberg повідомили, що з цього тижня обсяги випуску електромобілів Tesla в Китаї буде скорочено приблизно на 20%, оскільки ринок не встигає за темпами зростання продуктивності підприємства в Шанхаї.

У будь-якому випадку, місячні обсяги випуску електромобілів у 100 тисяч штук дозволяють вийти на річний обсяг випуску 1,2 млн екземплярів. Підприємство Tesla у Шанхаї вже давно є найбільшим постачальником цієї продукції на експорт за межі США. Машини китайського складання реалізуються в Азії та Європі. Детальна статистика зазвичай виходить у другій декаді місяця, наступного за звітним, тому наступного тижня ми зможемо дізнатися, скільки випущених у листопаді електромобілів Tesla було продано в Китаї, а яке вирушило на експорт.

Цікаво, що китайське представництво Tesla спростовує інформацію про зниження обсягів виробництва на підприємстві в Шанхаї. Принаймні листопад став рекордним місяцем. З січня в Китаї скасовуються додаткові субсидії на купівлю електромобілів для громадян, тому попит на машини в час, що залишився до кінця року, буде високим.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація