Класичний McLaren M1A готують до відродження

Класичний McLaren M1A готують до відродження

26 травня 2022
0

Колишній конструктор Формули-1 Стів Ніколс, під керівництвом якого було створено найуспішніший болід в історії чемпіонату світу McLaren MP4/4, вирішив відродити один із спорткарів британської марки. Скориставшись своїми давніми зв'язками з McLaren, інженер взявся за проект Nichols N1A - сучасну реінкарнацію оригінального McLaren M1A, який побудував для себе фундатор марки Брюс Макларен. Нова модель задумана як трековий спорткар, і як дорожня модель для тих, хто хоче використовувати її кожен день.

В 1964 вийшов McLaren-Chevrolet M1A, який при масі 551 кілограм оснащувався 5,7-літровим двигуном Chevrolet і відрізнявся простим по дизайну кузовом. У Nichols Cars вирішили не копіювати повністю історичний прототип, а переосмислити модель, зберігши її концепцію, але з певними змінами конструкції та дизайну.

Кузов візуально повторює дітище Брюса Макларена, але має власний дизайн. Шасі зроблено з алюмінію та вуглецевого волокна, підвіска виконана на поперечних важелях, а як силовий агрегат також використовуватиметься американський V8.

Заявлено потужність 450-650 кінських сил залежно від версії при масі спорткара до 900 кілограмів. Прем'єра серійного Nichols N1A анонсована на другий квартал 2022 року - у рамках презентації будуть розкриті всі характеристики автомобіля, а також плани випуску моделі та інформація про вартість.

Джерело: McLaren

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація