Класичний Range Rover 1971 року з двигуном Aston Martin V12 шукає нового власника

Класичний Range Rover 1971 року з двигуном Aston Martin V12 шукає нового власника

04 травня 2024
0

Range Rover першого покоління (1970-1996 рр.), відомий як Range Rover Classic залишається надзвичайно популярним і досі. Продаваний як «автомобіль для всіх випадків» він був позашляховим. Пропонував комфортніший салон та максимальну швидкість майже 160 км/год. Протягом десятиліть Range Rover займав місця у гаражах британського королівського двору, знаменитостей, військових та спеціальних служб.

Один з позашляховиків - Range Rover Classic 1971 року - виставлено на продаж. Він піде з молотка 8 травня під час торгів на аеродромі Сайвелл, графство Нортгемптоншир, Велика Британія. До життя його повернула команда Bishops 4?4 й не просто повернула, а подарувала нове серце.

Під капотом у цього позашляховика 5,9-літровий двигун V12, запозичений у старого Aston Martin DB7 V12 Vantage. Його потужність складає 420 к.с., тоді як культовий V8, що стояв на цьому місці, розвивав всього 112 к.с. Працює новий мотор із 4-ступінчастою коробкою передач Land Rover ZF, модернізованою Ashcroft.

Крім мотора та коробки, майстри модернізували або підсилили практично кожен аспект позашляховика. У результаті вийшов унікальний автомобіль, який у Bishops 4x4 називають «дитиною кохання» Range Rover та Aston Martin. Реалізація проєкту зайняла 2,5 роки.

Через розмір двигуна V12 передня частина кузова зазнала повної переробки. Протягом декількох тижнів її різали та знову зварювали, щоб зберегти заводський вигляд. Оскільки двигун все одно не вміщався під капотом, довелося переставити генератор. Всі елементи для його роботи та кріплення виготовили за індивідуальним замовленням.

У модифікованому шасі застосована пара більш міцних мостів із посиленими пружинами та амортизаторами Bilstein. На передній осі встановлена гальмівна система AP Racing c 362-міліметровими вентильованими дисками та 6-поршневими супортами.

Найпомітніша із зовнішніх змін - класична решітка радіатора зі здвоєними фарами. Колісні диски - п'ятиспицеві діаметром 18 дюймів з шинами Toyo розмірністю 285/65/18. Також у автомобіля розширені крила й колісні арки та кастомна вихлопна система з нержавіючої сталі.

Кузов модернізованого Range Rover Classic 1971 року пофарбований у фірмовий темно-бордового кольору Bishops 4x4. Дах у автомобіля ніжно-сірий. На кожному крилі та багажних дверях встановили логотипи Aston Martin. На капоті та боковинах «розвивається» британський прапор.

Інтер'єр позашляховика оздоблений м'якою коричневою шкірою. Передня панель - дерев'яна з кнопками стартера Aston Martin DB9 в центрі та парою датчиків у хромованій оправі з боків. При включенні радіо у верхній частині піднімаються два високочастотні динаміки Aston Martin. Панель приладів - цифрова. Доповнює картину табличка з написом AMRR007001, яка підкреслює поєднання у автомобілі душі Range Rover та серця Aston Martin.

Очікується, що унікальний рестомод продадуть не менш як за $125 000. Чи знайдеться бажаючий, ми дізнаємось 8 травня.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація