Кількість жертв дефектних подушок безпеки Takata зросла

Кількість жертв дефектних подушок безпеки Takata зросла

14 серпня 2022
0

У США зареєстровано черговий, 29-й смертельний випадок з автомобілем, на якому були встановлені дефектні подушки безпеки Takata. Цього разу жертвою ейрбегів став водій пікапа Ford Ranger випуску 2006 року: чоловік потрапив у незначну ДТП, подушки безпеки спрацювали некоректно та металеві елементи конструкції «вистрілили» у нього. Від отриманих травм водій помер.

Інцидент стався у штаті Флорида минулого місяця. Він став 20-ю смертельною пригодою з автомобілем із подушками Takata у США та 29-м - у світі. За інформацією Associated Press, чоловік, який керував потенційно небезпечним пікапам, проігнорував відкликання, під час якого на всіх Ford Ranger тих років замінили подушки безпеки.

Відкликальна кампанія проводилася торік і торкалася майже 400 тисяч машин, включаючи пікапи Ranger, випущені в період з 2004 до 2011 року. Однак у США кампанії відкликання добровільні, так що деякі автовласники їх ігнорують.

Подушки Takata протягом 15 років встановлювалися на автомобілі найбільших брендів, у тому числі Audi, Nissan, Toyota, Ford, Mitsubishi, Subaru, BMW, Mazda, Ford та інші.

Джерело: Associated Press

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація