Koenigsegg представив гіперкар з «механікою» та «автоматом» одночасно

Koenigsegg представив гіперкар з «механікою» та «автоматом» одночасно

25 серпня 2022
0

У 2022 році компанія Koenigsegg відзначає відразу дві круглі дати. Рівно 20 років тому, 2002 року, відбулася прем'єра Koenigsegg CC8S - першого серійного автомобіля марки, а півстоліття тому, 1972 року, народився засновник марки Крістіан фон Кенігзегг. З нагоди цих ювілеїв відбулася прем'єра Koenigsegg CC850 - нового гіперкара зі Швеції, який як подарунок собі піднесла марка з Енгельхольма. Тираж автомобіля буде обмежений 50 екземплярами, усі з яких вже отримали своїх власників.

Дизайн гіперкара виконаний у стилістиці свого прообразу CC8S та зберіг характерні рисі на кшталт коліс з дизайном а-ля диск телефону та потрійних ліхтарів, а салон відрізняється симетричним дизайном для простоти адаптації до лівого та правого руля. Машина отримала аналогову панель приладів у стилі годинників-хронографів, відкритий механізм вибору передач та селектор трансмісії зі шведським прапором, а також фірмовий механізм відкриття дверей та знімну жорстку крышу.

Новий Koenigsegg отримав 5,0-літровий бітурбомотор V8 з плоским колінчастим валом - на звичайному паливі двигун видає 1185 кінських сил, на біоетанолі E85 - 1385. Подібно до представленого в 2014 році Koenigsegg One:1 у СС850 на один кілограм маси припадає одна кінська сила.

Мотор поєднується з роботизованою трансмісією Light Speed Transmission без синхронізаторів та з вісьма багатодисковими зчепленнями в масляній ванні. Особливістю СС850 стала технологія Engage Shift System, яка дозволяє вибирати різні передавальні числа в залежності від стилю водіння, а також для їзди дорогами загального користування та гоночною трасою.

ESS являє собою 6-ступінчасту механічну адаптивну коробку передач з кількома передавальними числами, яка може працювати аналогічно надшвидкій 9-ступінчастій автоматичній коробці передач з плавним перемиканням. Заявлено, що це перша подібна система у світі. Терміни початку виробництва Koenigsegg СС850 та дата передачі автомобілів замовникам поки що не названі.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація