Колишній SsangYong готує декілька новинок

Колишній SsangYong готує декілька новинок

12 лютого 2024
0

Корейський автовиробник, який став відомий усьому світові як SsangYong, був заснований у 1954-му, тобто, цього року він святкує 70-річний ювілей. Ось тільки це вже зовсім й не SsangYong: у 2023-му компанія відійшла місцевому конгломерату KG Group, після чого її перейменували в KG Mobility (KGM). Утім, цифра доволі значна, і логічно, що маркетологи її активно використовують: до ювілею приурочено короткий відеоролик, у якому засвічено дві майбутні моделі бренду KGM.

Одну з новинок у вигляді концепту вже показували раніше. Йдеться про електричний пікап під кодовим позначенням KGM O100. Вантажівка зроблена на базі кросовера KGM Torres EVX, а ось про техніку пікапа досі не розповіли. Вихідний паркетник у Кореї представлений з єдиним 207-сильним електромотором, розташованим на передній осі, та батареєю ємністю 73,4 кВт від китайської фірми BYD.

Друга нова модель KGM раніше засвічена не була - це кросовер з внутрішньозаводським індексом J120, і він теж є різновидом Torres. Цікаво, що корейські профільні медіа назвали автомобіль Torres Coupe, хоча купеподібним його можна назвати з великою натяжкою.

Хай там як, KGM J120 також відзначився дизайном: у паркетника інша корма, оригінальні діодні ходові вогні та задні ліхтарі, причому на багажних дверях є додаткові світлові секції. Деякі корейські ЗМІ вважають KGM J120 електромобілем, але згідно з іншою версією, серійний паркетник отримає гібридну установку. Хоча наявність суто бензинової версії виключати теж не варто.

На прем’єру нового кросовера KG Mobility чекають у другій половині року, серійний пікап також можуть представити до кінця 2024-го.

Джерело: Колеса

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація