Компанія Alpine анонсувала водневий суперкар

Компанія Alpine анонсувала водневий суперкар

25 червня 2024
0

Французька компанія Alpine планує представити суперкар Alpenglow HY4, який працює на водні. Новинку обіцяють представити у 2028 році.

Завдяки підтримці материнської Renault компанія Alpine має великі плани стати серйозним гравцем на ринку спорт- і суперкарів. У компанії вивчають можливі напрямки розвитку бренду. Одним із них є створення водневого суперкара Aplenglow Hy4, прем'єра якого запланована на 2028 рік.

Нещодавно компанія продемонструвала екстремальний концепт Aplenglow Hy4 на легендарній трасі Ле-Мані. Раніше головний дизайнер Alpine висловив сподівання, що Hy4 з'явиться не тільки в гоночній версії, а й у варіанті для доріг загального користування. Тепер про це розповів генеральний директор Alpine Філіп Кріф.

«Ми робимо все, щоб це сталося», - сказав він під час недавнього інтерв'ю порталу PistonHeads. - «Alpenglow важливий для дослідження стилю, технологій та бренду. Alpenglow стане доказом того, що ми здатні скласти конкуренцію у сегменті. Якщо все буде гаразд із розвитком водневих технологій, то до 2028 року ви зможете його купити».

Нагадаємо, що концепт Aplenglow Hy4 оснащений 2,0-літровим 335-сильним чотирициліндровим двигуном, що працює на водні. Alpine вже працює над потужнішим водневим двигуном V6 для майбутнього суперкара. Основним завданням, яке сьогодні стоїть перед конструкторами, є бак для водню, який міг би забезпечити безпечне зберігання цього виду палива.

Але перш ніж Aplenglow Hy4 стане реальністю, компанія Alpine планує випустити електричного наступника A110. Новинка буде доступна у двох кузовах - купе та спайдер, а також у варіантах із двомісним салоном або 2+2.

Джерело: Авто Центр
Фото: PistonHeads

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація