Компанія BMW погіршила прогноз на 2024 рік

Компанія BMW погіршила прогноз на 2024 рік

16 вересня 2024
0

В офіційному прес-релізі німецької компанії йдеться про те, що перша причина, через яку їй не вдасться досягти озвучених раніше показників, - це виявлений дефект інтегрованих гальмівних систем (IBS), через який BMW довелося заморозити поставки і відкликати 1,5 мільйона автомобілів. Кампанія по відкликанню та відтермінування відвантажень обернулися для автовиробника істотними витратами. Ну, а друга причина погіршення прогнозу - ослаблення попиту на нові машини на одному з найбільших ринків.

Щодо втрат на тлі призупинення поставок і масштабної кампанії по відкликанню, то, за оцінками BMW, у третьому кварталі 2024 року сума витрат виражатиметься дев'ятизначним числом. Операційна маржа становитиме близько чотирьох відсотків, хоча за попередніми оцінками вона була на рівні восьми-десяти відсотків.

Крім того, на тлі оголошення про відкликання акції компанії пішли донизу: на торгах у вівторок вони втратили 8,3 відсотка, а з початку 2024 року їхня вартість впала на 29,4 відсотка.

Крім цього, BMW спостерігає зниження попиту на автомобілі на одному з ключових ринків - у Китаї. Причому споживчий попит у КНР залишається слабким, навіть незважаючи на заходи підтримки і стимулювання продажів, які вживає держава.

На тлі всіх цих проблем BMW очікує, що результати за підсумками 2024 року виявляться нижчими, ніж у 2023-му. При цьому раніше компанія прогнозувала «невелике зростання» продажів.

Джерело: Мотор
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація