Компанія Bugatti опублікувала відео з тестів гіперкара Bolide

Компанія Bugatti опублікувала відео з тестів гіперкара Bolide

04 червня 2023
0

Bugatti показала відео з тестів гіперкара Bolide. Двохдверка вартістю чотири мільйони євро буде випущена в кількості 40 штук та отримає двигун W16 8.0 від Chiron. Оскільки «Болід» не має допуску на звичайні дороги, чотири його турбокомпресори працюють постійно. Показник поперечного навантаження становить 2,5g, а притискного зусилля - три тонни. Початок постачання гіперкарів клієнтам заплановано на 2024 рік.

Буде не зовсім коректно казати, що Bugatti Bolide це ще один різновид «Широна». Де-факто спільним у гіперкарів є лише двигун W16 8.0. Решта - від вуглепластикового монокока і трансмісії до підвіски та гальм - ґрунтовно перероблено. І навіть агрегат тут стоїть на жорсткіших опорах, причому чотири його турбокомпресори працюють постійно, а не за двоступінчастою схемою, як у цивільної машини.

При масі 1450 кг Bolide розвиває 1600 кінських сил. Поперечні перевантаження в поворотах можуть сягати 2,5g (насправді це трохи менше, ніж у Donkervoort D8 GTO-JD70 R - 2,25 g), а притискне зусилля - до трьох тонн.

Зрозуміло, що гіперкар дуже швидкий, проте знайти межі його можливостей зможуть лише 40 щасливчиків, та й то, якщо вистачить духу. Кожен заплатив за машину щонайменше чотири мільйони євро, але такі «інвестиції» швидко окупаються.

Відомо, що Bolide отримає шеститочкові ремені безпеки, систему захисту голови та шиї (HANS), системи автоматичного пожежогасіння та швидкої заправки. Колеса з кріпленням центральною гайкою будуть взуті в сліки Michelin, аналогічні тим, що стоять на спортпрототипах LMDh чемпіонату FIA WEC. Початок поставок гіперкарів клієнтам заплановано на 2024 рік, тому у Bugatti попереду ще не один етап складних випробувань.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація