Компанія Changan представила електрокар Qiyuan CD701

Компанія Changan представила електрокар Qiyuan CD701

05 вересня 2023
0

Китайська компанія Changan, один з найбільших автовиробників з Піднебесної, офіційно представила свій новітній концептуальний автомобіль під назвою CD701, який випускає дочірній бренд Qiyuan. Представники компанії заявили, що хоча Qiyuan CD701 виглядає як цілком звичайний міський кросовер, насправді це не так - транспортний засіб є «трансформером», який дозволяє перетворювати новинку з кросовера в пікап за допомогою абсолютно простих маніпуляцій. Власнику достатньо зняти дах багажного відділення у задній верхній частині автомобіля, щоб трансформувати автомобіль у пікап.

Побудований новий автомобіль на базі електричної платформи Changan SDA і компанія-виробник називає цей транспортний засіб повнорозмірним кросовером з 5-місним компонуванням салону. Потенційно це дуже популярний формат кузова, тому що великі кросовери останнім часом мають підвищений попит. Крім того, автомобіль отримав вкрай незвичайний дизайн кузова - на фронтальній панелі між фарами ходових вогнів розташований витягнутий вздовж кузова дисплей, який можна виводити різну інформацію. Наприклад, можна демонструвати назву автомобіля або дані про рівень заряду акумуляторної батареї.

У тильній стороні Qiyuan CD701 розташовані досить незвичайні стоп-сигнали, які представлені у формі овалу, розтягнутого від краю до краю кузова. Там же, усередині овалу, розташований ще один дисплей, але він уже помітно менший і, швидше за все, на нього можна буде виводити лише текст. А ось усередині транспортного засобу дисплеїв не так вже й багато - виробник вирішив відмовитися від цифрової панелі приладів (як і від панелі приладів в цілому), замінивши її на проекційний дисплей, що виводить інформацію на лобове скло. Але дисплей інформаційно-розважальної системи є і він величезний, плюс сам інтер'єр автомобіля «напханий» бездротовими зарядками і сенсорними панелями, а у переднього пасажира є окремий дисплей, що складається.

Цікаво, що даний автомобіль отримав функцію самостійного пошуку зарядних станцій, можливість заряджатися автономно без участі власника (швидше за все, йдеться про повний цикл, а не про процес зарядки) і керувати електрокаром за допомогою голосу. Автомобіль буде підтримувати безліч команд, позбавляючи необхідності управляти чимось за допомогою кнопок або перемикачів. І, що важливо, цей кросовер стане першим автомобілем у світі, який отримає технологію супутникового зв'язку. Вона дозволить підключатися до інтернету в будь-якій точці світу, не втрачаючи зв'язку з мережею та навігацією.

Джерело: trashbox
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація