Компанія Chevrolet презентувала новий Corvette

Компанія Chevrolet презентувала новий Corvette

26 липня 2024
0

На спеціальному заході в Маямі компанія Chevrolet представила нову версію культового Corvette. Це потужний високопродуктивний гіперкар з індексом ZR1, який пропонують у кузові купе-тарга та кабріолет.

Corvette ZR1 отримав 5,5-літровий бітурбований двигун V8 потужністю 1079 к.с. і 1121 Нм крутного моменту. Він дозволяє гіперкару розганятися з місця до «сотні» за 2,5 секунди, а чверть милі проїжджати за 9,7 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці в 345 км/год. Це робить ZR1 найпотужнішим і найшвидшим Corvette в історії.

Новий гіперкар оснастили вуглецево-керамічною гальмівною системою з 400 мм дисками спереду і 390 мм ззаду. Також він отримав проточний капот, який сприяє швидкому охолодженню і збільшує передню притискну силу, дах з вуглецевого волокна і невеликий регульований спойлер. Є з карбону спліттер, молдинги та бічні повітрозабірники. Завершують образ 20-дюймові диски, взуті в шини Michelin Pilot Sport 4S.

Для моделі запропоновано аеродинамічний пакет ZTK, який додає ZR1 масивне заднє антикрило, особливий обвіс і капот Gurney. Крім стилістичних доопрацювань, цей пакет охоплює жорсткіші пружини, модернізовані амортизатори і шини Michelin Pilot Sport Cup 2R. Доступний і пакет Carbon Aero.

У салоні гіперкара встановлено 12-дюймову цифрову приладову панель і мультимедійну систему з 8-дюймовим екраном і вбудованим Google, а також сидіння з бічною підтримкою. В оздобленні використано шкіру та алькантару, а як акценти - вставки з вуглецевого волокна.

У виробництво Corvette ZR1 надійде наступного року. Його складання налагодять на заводі компанії в Боулінг-Грін, штат Кентуккі (США). Про ціни нічого не відомо, але модель буде вищою за Z06, стартова ціна якої становить 110 тисяч доларів.

Джерело: Авто Центр
Фото: Chevrolet

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація